Menu

Keskustelunaiheita lemmikinomistajille

Ystävien ja perheen kesken on mukava viettää aikaa. Joskus voi olla piristävää tavata uusiakin ihmisiä ja tutustua heihin. Lemmikinomistajien on hauska osallistua lemmikkiaiheisiin tapahtumiin, joissa voi tutustua uusiin ihmisiin. Välillä voi olla kuitenkin haastavaa keksiä puheenaiheita ja pitää keskustelu soljuvana, mutta hiljaisuus saattaa tuntua kiusalliselta. Tästä artikkelista löydät vinkkejä puheenaiheisiin erityisesti lemmikinomistajien kesken.

Mieti, mitkä ovat keskustelukumppanin tai -kumppaneiden kanssa yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Niistä saa molempia kiinnostavia ja kattavia keskusteluja aikaan. Lemmikinomistajien kesken tai lemmikkiaiheisissa tapahtumissa lemmikit ovat hyvä yhdistävä tekijä. Yhteisiä asioita voi olla myös esimerkiksi harrastukset, elämäntilanteet, asuinpaikka tai yhteiset tuttavat.

Ajankohtaiset aiheet ovat yleensä päällimmäisenä mielessä keskustelua aloittaessa. Aiheiden suhteen kannattaa olla kuitenkin varovainen, sillä liian raskaat aiheet, kuten sota tai politiikka, voivat tehdä keskustelusta synkän tai saada aikaan erimielisyyksiä. Puolituttujen kanssa on helpompaa pitäytyä kevyemmissä aiheissa, kuten vaikka ajankohtaiset tv-sarjat tai lähestyvät kissanäyttelyt.

Yhteisistä tuttavista voi saada aikaan mukavaa juttua, mutta keskustellessa kannattaa muistaa positiivinen sävy, sillä ethän halua että sinustakaan puhutaan pahaa selän takana. Voit kysyä keskustelukumppaniltasi mitä kautta hän on tutustunut yhteiseen tuttavaanne ja muistella omaa ensikohtaamistanne. Mieleen voi tulla yhteisiä hauskoja hetkiä, joista saa kivoja tarinoita kerrottavaksi. Voitte joskus viettää porukalla aikaa, jolloin vähän vieraampaan tyyppiin tutustuminen voi tuntua helpommalta ja vähemmän jännittävältä.

Kysele keskustelukumppaniltasi tietoja hänen elämäntilanteestaan ja harrastuksistaan. Älä mene kuitenkaan ainakaan puolituttujen kanssa liian henkilökohtaisuuksiin tai tenttaa liikaa, jotta keskustelukumppanisi ei ahdistu. Hyviä kysymyksiä voi olla esimerkiksi lemmikkien määrä, lajit ja iät, mitä hän tykkää tehdä vapaa-ajallaan ja mitä tekee työkseen. Joku näistä aiheista voi poikia myös hyvää jatkokeskustelua.

Samankaltainen elämäntilanne tuo usein yhteenkuuluvuuden tunnetta. Jos esimerkiksi sinä sekä keskustelukumppanisi omistatte molemmat kissanpennun, löydätte varmasti samankaltaisuuksia arjessanne. Voi tehdä hyvää purkaa arjen haasteita, kuten pennun opettaminen kissanhiekkalaatikolle tai kissan eroahdistus sinun töissä ollessasi. Voitte myös tehdä yhdessä vertailua hyvistä ja tarpeellisista lemmikkitarvikkeista löytääksenne parhaat mahdolliset vaihtoehdot helpottamaan arkeanne. Maistuva ja terveellinen ruoka edistää lemmikkienne hyvinvointia ja laadukas kissanhiekka helpottaa laatikon siivoamista ja kissankin on mukava käydä tarpeillaan.

Lemmikit ovat monelle rakkaita perheenjäseniä, joista puhuu mielellään. Muilta lemmikinomistajilta voi hyvänä keskustelun avauksena kysellä suosituksia siitä, mikä on paras kissanhiekka tai koiranruoka tai vaikka koulutusvinkkejä koiranpennun kanssa. Voitte jakaa myös hauskoja tarinoita siitä, kun kissanhiekka levisi pitkin olohuoneen mattoa tai koira penkoi roskiksesta vanhat sukat.

Keksikää yhteistä puuhaa, niin keskustelu soljuu tekemisen lomassa kuin luonnostaan. Mukavia aktiviteetteja tuttavien kanssa on muun muassa lemmikkitarvikkeiden shoppailu, ulkoilu lemmikkien kanssa tai lemmikkiaiheisiin tapahtumiin, kuten kissanäyttelyihin, osallistuminen. Yhteisistä retkistä riittää juteltavaa myöhemmillekin tapaamisille ja kenties saatte yhteisestä harrastuksesta tavan!

Muihin ihmisiin tutustumalla sinun ja lemmikkisi elämä pysyy mielenkiintoisena. Hyvän keskustelun avulla tutustuminen on mukavaa ja voit löytää uusia ystäviä. Jos keskustelun aloittaminen tuntuu jännittävältä, voit yllä mainittujen vinkkien avulla miettiä muutamia keskustelunaiheita ennakkoon.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram