Menu

Shoppailu ystävien kanssa on mukavaa ajanvietettä

Suomalaiset viihtyvät paljon kotona minkä ymmärtää, kun ajattelee että puolet vuodesta ulkona on pimeää ja kylmää. Moni kokeekin olonsa yksinäiseksi ja arvostaisi sitä että sosiaalinen elämä olisi vilkkaampaa. Mutta ystävien tapaaminen etenkin talvella voi olla haasteellista. Kahvilat sulkevat aikaisin ja maaseudulla niitä ei ole, baareihin ei huvita mennä jos ei juo, eikä ulkona usein tarkene tai pysty liikkumaan ilmojen ollessa pahempaa luokkaa. Monet eivät myöskään halua tai voi kutsua ystäviä kotiin koska siellä on lapsia tai puoliso, tai koti on siinä kunnossa ettei huvita esitellä nurkkiin kerääntynyttä villakoirakokoelmaa. Missä sitten tavata ystäviä tai tuttuja? No miksei sitten vaikka shoppailun merkeissä!

Ruokaostokset yhdessä ystävän kanssa

Kaikkien on pakko ostaa vähintään ruokaa mutta harva varsinaisesti nauttii ruokakaupassa käymisestä. Ostoshetkistä voi tehdä mukavampia lähtemällä yhdessä ystävän kanssa. Jos itsellä on tapana tehdä lauantaina koko seuraavan viikon ostokset megamarketissa, miksei sopia etukäteen jos kaveri haluaisi tehdä ostokset samalla kertaa. Markettien läpi pyöriessä on mukava jutella ja isoissa kaupoissa ja kauppakeskuksissa on kahviloita joissa voi istahtaa urakan ollessa ohi.

Kaupungeissa harvalla on auto, tai jos onkin niin usein on mukavampaa piipahtaa kävellen lähikaupassa sen sijaan että lähtisi ajelemaan ruuhkaan. Ostoksille lähtemisen voi yhdistää mukavaan kävelylenkkiin kaverin kanssa. Ruokaostosten tekoa helpottaa perässä vedettävä ostoskärry, jonka kanssa voi vaivatta kävellä vaikka kilometrikaupalla, toisin kuin kauppakassien. Ostoskärryt ovat jostain syystä jääneet käytöstä Suomessa, vaikka ulkomailla niitä käyttävät niin nuoret kuin vanhat ja hyvästä syystä. Siinä missä kassien raahaaminen on epäergonomista ja rasittaa jo lyhyen kävelyn jälkeen, kärry on kuin pyörällinen matkalaukku jonka vetäminen ei vaadi minkäänlaista voimankäyttöä.

Shoppailu harrastuksena

Kun asiaa ajattelee tarkemmin, niin ystävien tapaamisessa on yleensä olennaisinta yhdessä oleminen ja jutteleminen, eikä sillä ole niin väliä missä se tapahtuu. On yhä yleisempää etenkin kaupungeissa että kavereiden kanssa lähdetään pyörimään kaupoille tai ostoskeskukseen. Samalla voi tehdä hyötyostoksia tai yllättäviä löytöjä ja ottaa selville mitä uutuuksia on vaikka teknologian tai muodin saralla, tai mikä ikinä itseä sattuukin kiinnostamaan. Ja vaikka ei olisi varsinaisesti mitään ostettavaa edes niin kaupoissa on aina uutta katseltavaa. Monet välttävät kauppoja jotka ovat itselle liian kalliita mutta niissä käymistä voi ajatella samoin kuin vaikka taidegalleriassa käymistä eli sinne on tultu vain katselemaan, ei ostamaan.

Entä sitten jos kokee että shoppailu on epäeettistä, yltiökapitalistista tai yksinkertaisesti harrastus joka sopii ainoastaan rikkaille? Silloin paras vaihtoehto on kirpputorit joita löytyy nykyisin pienimmistäkin kunnista. Niistä löytyy jotain jokaiseen makuun ja budjettiin. Ja kirpputorilla mukana olevat ystävät ovat erittäin hyödyllisiä koska he saattavat löytää aarteen joka itseltä meni ohi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram