Menu

Auton hankinnalla potkua sosiaaliseen elämään

Kesä on sosiaalisten tapahtumien aikaa, ja monenlaista tekemistä on löydettävissä lähes ympäri Suomen. Maassamme välimatkat ovat melko pitkiä ja tämän vuoksi moni saattaa joutua jättämään erilaisia sosiaalisia kokoontumisia ja tapahtumia väliin. Hankkimalla auton voi kuitenkin lisätä runsaasti omaa vapauttaan liikkua pidempiäkin välimatkoja ja monelle auto on myös elinehto työssäkäynnin ja muiden asioiden hoitamisen vuoksi. Toisaalta myös sosiaaliset tapahtumat voivat olla tärkeitä esimerkiksi työn kannalta, ja niitäkin varten auton hankinta voi olla tarpeen.

Auto tuo mukanaan kuluja

Monille korkein kynnys auton hankinnassa on autoilun aiheuttamat kulut ja itse auton hinta. Kuitenkin Autolaina on hyvä apu kulujen hallintaan ja tällöin, koko talouden budjetti ei kulu yhteen asiaan. Lainat on järkevää myös kilpailuttaa, sillä sitä kautta saa itselleen parhaan tarjouksen, eikä tule maksaneeksi liikaa lainaan liittyviä kuluja.

Aivan uusien autojen kulutus on vähäisempää, joten ne yleensä säästävät bensakuluissa vanhoja autoja enemmän. Mikäli autolla on tarkoitus suunnata erilaisiin sosiaalisiin kokoontumisiin ja tapahtumiin, kimppakyydit ovat hyvä vaihtoehto liikkumiseen. Kuluja jakamalla hinta henkilöä kohden tulee pienemmäksi. Lisäksi jo itse autokyyti on omanlaisensa sosiaalinen kokoontuminen. Matkalla on usein mukava vaihtaa kuulumisia ja jutella esimerkiksi tulevasta tapahtumasta. Mikäli matka on pitkä, voi olla hyvä, että mukana on tarvittaessa toinen kuski.

Auto tuo uusia mahdollisuuksia

Auton käyttö lisää mahdollisuuksia osallistua monenlaisiin sosiaalisiin tapahtumiin ja kokoontumisiin. Sen avulla voi jo yhden päivän aikana suunnata jopa useamman sadan kilometrin päähän ilman, että tarvitsee huolehtia esimerkiksi julkisen liikenteen aikatauluista, tai vaihtoyhteyksistä. Matkustaminen auton kanssa on vapaampaa ja stressittömämpää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram