Menu

Rajoituksia kokoontumisia koskien

Koronan aikaan Suomessakin on eletty aikoja, jolloin tapahtumia on peruttu ja jopa yksityisten järjestämiä kokoontumisia rajoitettu. Rajoituksilla pyritään siihen, että korona ei pääse leviämään. Rajoituksilla halutaan myös turvata terveydenhuollon sietokyky. Sairaalat eivät kestä suuria potilasmääriä kerrallaan, joten kansalaisilla on suuri vastuu.

Kokoontumisten rajoitukset vaihtelevat sen mukaan, mikä taso epidemiassa on milloinkin menossa. Kokoontumisrajoituksissa on myös alueellisia eroja. Kaikki riippuu siitä, miten paljon sairastuneita kussakin kunnassa on. Jokaisen kannattaa kuitenkin harkita tapahtumiin osallistumista, vaikka rajoitukset tapahtumat sallisivatkin. Epidemian aikaan on syytä muistaa turvallisuustekijät. Viihdykettä voi saada kotonakin, joten tapahtumiin ei ole pakko osallistua. Jos omat tekniset laitteet ovat jo vanhentuneita, myy iphone netissä ja osta tilalle laadukkaat laitteet. Niiden avulla live stream -keikat ja elokuvat viihdyttävät kotona.

Rajoitukset epidemian eri aikoina

Epidemian perustason aikana yli 50 hengen tapahtumia voidaan järjestää, kunhan turvallisuudesta pidetään huolta. Harrastusten kohdalla kaikki saa jatkua normaalisti, kunhan ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.

Epidemian kiihtymisvaiheen aikana suositellaan, että alueella ei järjestetä yli 20 hengen yleisötapahtumia. Myös julkisten tilojen kävijämäärää tulisi rajata puoleen normaalista. Näin sopivat etäisyydet ja ihmiskontaktien välttäminen voidaan varmistaa. Harrastusten kohdalla toiminta on järjestettävä siten, että kontakteja voidaan välttää.

Epidemian leviämisvaihe on kaikista hankalinta myös tapahtumien kannalta. Silloin täytyy välttää yli 10 hengen tapahtumia. Ryhmäharrastustoiminta tulee lakkauttaa kokonaan epidemian kiihtymisvaiheen ajaksi. Nuorten ja lasten harrastusten kohdalla on tärkeää käyttää harkintaa siinä suhteessa, kannattaako harrastustoimintaa järjestää. Tarvittaessa kaikki julkiset tilat voidaan sulkea kokonaan. Ravintolat toimivat ainoastaan noutopisteenä tai kotiinkuljetuksena. Asiakkaita ei oteta sisään ruokailemaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram