Menu

Tasa-painoa arkeen

Arjen tasapainoilua. Arki. Tuo upea, ihana kirosana. Arjen juhlaa. Tumma arki. Niin kuin tietenkin kuuluukin, niin kutsumme arkea monella sanalla. Tosiasia kuitenkin on ettei arki aina ole harmaata taikka pelkkää juhlaa. Ainakaan minulla. Se on hyvin ennalta arvaamattoman tasaisesti molempia. Välillä jopa samaan aikaan!

Ennen vuorasimme kaikki toimiston seinät, keittiön kaapit ja peilit muistilapuilla, tai niin ainakin minä itse tein ja toisinaan teen vielä tänäkin päivänä kun asiat tulevat kriittisen tärkeiksi juuri samanaikaisesti. Siltä minusta ainakin tuntuu. Tällöin ajan hallinta on kaiken A ja O.

Valta osa arkea on työ ja työskentely yrityksessä kuin yrityksessä on toisinaan kiireistä, tai hyvin kiireistä. Tärkeintä on muistaa tehdä oikeat asiat oikeaan aikaan ja vielä oikeiden henkilöiden kanssa. Toisin sanoen täytyy pystyä pitämään monta rautaa tulessa samanaikaisesti. Unohtamatta tulipalon vaaraa ja uusien rautojen hakemisen. Sillä mahdollisuudet ja vaarat kun eivät odota.

Mutta joskus kaikki tämä ei aivan riitä kovasta yrityksestä huolimatta.

Edullisempaa työvoimaa

Tänä päivänä puhutaankin hyvin paljon helpon työn automatisoinnista sekä eri keinoista saada ainakin halvempi työvoima koneistetuksi. Tässä on kyse niin kulujen minimoinnista työssä tekoälyn avulla ja siihen turvautuen kuin myös saada arki ja työ luistamaan paremmin. Ajatuksena on esimerkiksi, että ohjelma muistuttaa sinua asioista, jotka täytyy tehdä. On myös ääni ohjattavia toimintoja joille keskustellaan kotona ja työssä. Laitteelta voi kysyä kysymyksiä säähän ja musiikkiin liittyen. Tulevaisuudessa laite jolle puhut tekee nettiostokset puolestasi ja voit käydä jopa syvällisempiä keskusteluja sen kanssa.

Onko automatisointi mielestäsi moraalisesti oikein? Kun maailmassa on alipalkattuja ja työttömiä ihmisiä niin onko automatisoinnissa silloin järkeä? Missä mielestäsi menee automatisoinnin raja? Kun ruokakaupassa menet kassan kautta, jossa ei olekaan kassalla henkilöä vastassa vaan skannaat itse hankkimasi tuotteet kassaan sekä lopuksi maksat vaaditun summan koneelle? Tai miten olisi robotin suorittama leikkaus? Vai kun lentokentällä tulostat itse lentolippusi ja viet tavarat hihnalle ruumaa varten..?  Tai onko mielestäsi automatisoinnissa mitään heikkoja ominaisuuksia?

Mielestäni joissain asioissa automatisointi työllistää minun arkea mutta helpottaa minun työtäni.

Apulaisena robotti

Parhaimmillaan automatisoitu työvoima tuo apua pienten ja keskisuurten yritysten tietojen hallintaan hyvin edullisesti. Se ajastaa ja muistuttaa tulevista tilaisuuksista, kamppanjoista tapahtumista ja tapaamisista tavalla, joka on sinulle sopiva. Se on myyjän paras työkaveri ja palveleekin tunnollisen työntekijän roolissa lähes täydellisesti. Klikkaa tästä!

Kasvavat yritykset kuten esimerkiksi startup yritykset tarvitsevat paljon auttavia käsiä, mutta taloudellisia resursseja siihen ei vain ole. Mm. tiedon hallinta nopeasti kasvavassa yrityksessä voi tuottaa paljon harmaita hiuksia.

Suomessa yritystoiminnan avaamisesta, pyörittämisestä, henkilökunnan palkkaamisesta ynnä muusta on toistaiseksi tehty hyvin haastavaa. Yrityksellä toisin sanoen täytyy olla rahoitus taikka kova kassavirta ennen kuin ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilökuntaa kannattaa ja pystyy palkkaamaan, ainakaan täysipäiväisesti. Kuka tahansa, joka on koskaan täyttä palkkaa nostanut, taikka maksanut tietää, että vain murto-osa jota yritys työntekijän palkkaamisesta maksaa, päätyy itse työntekijälle. Se on se hinta jonka maksamme kun voimme asua hyvinvointi valtiossa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram