Menu

Ystävien tapaaminen kotona – vinkkejä illanviettoon

Sosiaaliset tapahtumat ovat monelle ihmiselle tärkeitä. Useimmat haluavat nähdä ystäviään viikottain, mikä tuo mukavaa vaihtelua arkeen ja töissä käymiseen. Ystävien kanssa voi myös harrastaa; joku tykkää käydä parhaan kaverin kanssa kuntosalilla ja joku toinen taas tykkää käydä viikonloppuisin kävelyllä tai juoksulenkillä.

Ystävien kanssa halutaan jakaa kokemuksia, sekä jutella arkisista asioista. Monet järjestävät kotonaan illanviettoja, joihin kutsutaan ystäviä paikalle. Mitä kaikkea tällaisessa illanvietossa voi oikein tehdä ja miten sitä olisi hyvä valmistella? Lue tästä artikkelista lisää, niin annamme hyviä vinkkejä onnistuneeseen illanviettoon.

Aloita valmistelu hyvissä ajoin

Kun aikoo kutsua ystäviään kylään, kannattaa suunnittelu ja valmistelu aloittaa hyvissä ajoin. Näin varmistaa sen, ettei tule kiire ja jotain jäisi tekemättä. Jos ystävät sattuvat asumaan hieman kauempana ja heitä ei tule nähtyä kovin usein, voi olla että haluaa myös ehostaa kotiaan ennen kuin kutsuu ystäviään kylään. Tapetointi on helppo tapa saada kotiin uutta ilmettä, ja se on myös hyvä keskustelun avaus. Uusi tapetti esimerkiksi olohuoneessa tai keittiössä on varma tapa saada keskustelua aikaan, ja onhan viihtyisässä kodissa paljon mukavampi tavata ystäviään. Toki jos kotiaan haluaa ehostaa, vaikkapa juuri uuden tapetin muodossa, niin senkin voi tehdä ystävän kanssa. Päivä kuluu mukavasti, kun laittaa yhdessä uuden tapetin ja samalla voi vaihtaa kuulumiset.

Mitä muuta illanvietossa sitten voi tehdä ystävien kanssa? Jos aiot järjestää illanvieton hieman isommalla porukalla, niin ei kannata suunnitella ihan valtavan paljon ohjelmaa. Yksi tai pari ohjelmanumeroa voi illan ajalle olla, mutta kannattaa käyttää hieman pelisilmää sen suhteen, mitä illan aikana tehdään. Jos vieraat viihtyvät hyvin yhdessä ja keskustelu tuntuu sujuvan itsestään, ei välttämättä tarvitse väkisin lähteä leikkimään esimerkiksi pullonpyöritystä tai jotain seurapeliä. Silloin voi antaa illan mennä omalla painollaan.

Jos vieraat ovat tuttuja entuudestaan, voi pitää vaikka hauskan leikin, jossa jokaiselle jaetaan paperia ja kynä. Jokainen kirjoittaa sitten oman nimensä paperiin ja muut sen jälkeen kirjoittavat jotain positiivista jokaisen paperiin. Tämä on hauska tapa synnyttää keskustelua vieraiden kesken. Tärkeintä kuitenkin on, että vieraat viihtyvät ja kaikilla on hauskaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram