Menu

Kuinka valita sopivat syyskengät?

Kuinka valita sopivat syyskengät?

Hyvin usein kengät valitaan vain ulkonäön perusteella. Pääasia on, että ne sopivat vaatetukseen, eikä niiden mukavuudella ole niin väliä. Ihannekengille onkin muutamia kriteerejä, jotka takaavat niiden pitkäikäisyyden ja käyttömukavuuden.

Ykköskriteeri on mukavuus, kenkien pitäisi ehdottomasti tuntua mukavilta jalassa ensimmäisestä sovituskerrasta lähtien. Jos kenkä tuntuu jalassa kovalta, se ei yleensä siitä pehmene. Kantakapiksi kutsutaan kantapäätä ympäröivää kengän osaa. Sen tulisi olla hieman jäykempi kuin muun kengän, jotta se tukee kantapäätä. Myös pohjan tulisi olla tukeva ja taipua vain päkiän kohdalta, ei taaempaa. Kengissä pitäisi olla myös jonkinlainen kiinnitys esimerkiksi soljilla tai nahoilla, joka auttaa kenkää pysymään napakasti jalassa, kun se ajan mittaan löystyy. Huonot ja epäsopivat kengät aiheuttavat kuitenkin jalkaongelmia, joten hyviin kenkiin kannattaa panostaa, jotta välttyy ongelmilta myöhemmin.

 

Terveys ennen kaikkea

Hyvissä kengissä yhdistyvät sekä terveydelliset kriteerit että kauneusarvot, ja onkin mahdollista ostaa hyvännäköiset jalkineet, jotka eivät pilaa jalkoja. Erityisesti syyssää lisää vielä muutaman Forest low angle viewlisäkriteerin potentiaalisille jalkineille, joten kenkäostoksille kannattaakin varata aikaa. Syksy tuo mukanaan sateet, joten tämä olisi myös syytä ottaa huomioon syyskenkiä valitessa.

Parhaat ja kestävimmät kengät ovat nahkakengät ja hyvällä hoidolla ne saattavat kestää jopa kymmenen vuotta. Nahkakenkiä pystyy suutari korjaamaan ja paikkaamaan, niitä voidaan leventää, korottaa ja uusia osia niistä. Keinomateriaaleista kasatut kengät kestävät korkeintaan yhden kauden, eikä suutari pysty niille paljoa tekemään, korkeintaan ommella ratkenneen sauman ja yrittää liimata rikkoutunutta kohtaa.

Kengät sään mukaan

Joka säälle olisi hyvä olla erilaiset, siihen sopivat kengät, sekä päivittäiseenkin käyttöön kolme paria kenkiä. Nämä ovat kotikengät, katukengät sekä työkengät. Boots under the rainVarsinkin jos on sisätöissä, joissa joutuu kävelemään paljon, ovat hyvät kengät ehdottomat. Myös vaihtamalla toimistolla työkengät jalkaan saavat esimerkiksi kävelykengät kuivua rauhassa, jos on joutunut tulemaan töihin sateen läpi. Kengät saa kuiviksi laittamalla niihin sanomalehtipaperia, joka imee kosteuden.

 

Kumisaappaat ovat vuodesta toiseen vahva vaihtoehto syksyiseen ulkoiluun ja saatavilla onkin monenvärisiä ja -tyylisiä vaihtoehtoja. Kumisaappaita valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että halvin vaihtoehto on usein se huonoin, ja jos maksaa kumisaappaista hieman enemmän, kestävät ne käytössä vuosia. Myös hyvä lesti on kumisaappaissa avainasia, sillä huono lesti saattaa aiheuttaa jalkakipuja. Kumisaapaskaupassa onkin hyvä kävellä kumisaappailla hieman, jotta saa niihin tuntuman. Pohja ei saa myöskään olla liian ohut, sen pitäisi tukea jalkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram