Menu

Siskon kanssa kaupungilla

Suhde omaan siskoon on yksi elämän lähimpiä ja pitkäkestoisimpia ihmissuhteita. Sisko voi olla läheisempi kuin omat ystävät ja hänen kanssaan voi jakaa elämän isot ja pienet murheet ja ilot, jo pienestä pitäen, aina mummoikään asti. Aina ei sisaruussuhde kuitenkaan ole helppo ja joskus voi tapaamisissa olla jopa vuosikymmenten tauko, kunnes suhteet taas lähenevät. Parhaimmillaan oma sisar on kuin paras ystävätär, jonka kanssa on helppo olla ja viettää aikaa, hullutella, shoppailla tai vaikkapa käydä museossa.

Happy hipsters in field eating watermelow

Arkisin päivät kuluvat usein vikkelästi koulussa tai töissä ja joko omissa harrastuksissa tai kuskatessa omia lapsia heidän harrastuksiinsa. Vaikka rutiineista on paljon hyötyä, alkavat ne väistämättä ennen pitkää kyllästyttää ja sitä alkaa haluta edes pientä, muutaman tunnin irtiottoa tavanomaisista arkirutiineista. Joskus tuntuu parhaalta lähteä kaupungille seikkailemaan yksin, mutta jos haluaa kertoa huolistaan luotettavalle ihmiselle tai olla sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa voi vain istua hiljaisuudessa, saattaa oma sisko olla se oikea valinta.

Sinä, minä ja me

Oman siskon kanssa on aina pitkä yhteinen historia ja harva tietää meistä niin paljon kuin oma sisko tai veli. Hänen kanssaan on käyty läpi paljon vauvaikäisestä lähtien, ja kaiken nahistelun ja myllerryksen alla on kuitenkin aina me-henki, toveruus, joka tuo turvaa ja luottamusta elämään, onhan veri miltei aina vettä sakeampaa. Toimivaan kommunikaation ei tarvita mitään suurta ja oman siskon kanssa on helppo olla oma itsensä, niinhän on aina oltukin.

Siskon kanssa saattaa olla mukava mennä katsomaan uusinta modernin taiteen näyttelyä. Kumpikin saattaa olla haltioissaan upeasta videoteoksesta tai koko valtavan salin kattavasta urkupilleistä rakennetusta purjelaivasta, joka vielä kaiken kukkuraksi soi. Omaa haltioitumista ei tarvitse selitellä ja kun tullaan sen teoksen kohdalle, joka on selkeästi vaahtosammutin, mutta siinä on teoksen ja taiteilijan nimi lapulla vieressä, riittää yksi ainoa vaihdettu katse jakamaan yhteisen huvittuneisuuden tunteen.

Sisarussuhteisiin kuuluu myös mustasukkaisuus ja kateus jo pienestä pitäen. Ollaan kateellisia vanhempien huomiosta ja saatetaan kilpailla keskenään kaikesta vielä aikuisiässäkin. Sisaruussuhteiden parantamiseen kannattaa kuitenkin panostaa ja silloin saattaa olla parasta tehdä yhdessä jotain rentouttavaa, kuten mennä kylpylään hemmoteltavaksi tai joogatunnille, kunhan muistaa jättää kilpailumielen joogasalin ovelle. Rentoutuneena on helpompi keskustella vaikeistakin asioista. Myös mukava kahvila on neutraali tila, jossa voi kahvin ääressä löytää jälleen parhaan kaverinsa, siskonsa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram