Menu

Uusi harrastus piristää

Harrastukset ovat elämän suola. Ne mahdollistavat syvällisen vapaa-ajasta nauttimisen ja parhaimmillaan ne kehittävät harrastajaa ihmisenä. Harrastusten parista löytyy uusia ystäviä, ja tekemiseen saa myös kanavoitua patoumia ja tunteita, joita ei muuten tulisi käsiteltyä.

Usein sanasta harrastus tulee mieleen vain joko urheilu tai postimerkkien tai joidenkin muiden objektien keräily. Tämä luulo ei voisi mennä pahemmin metsään. Harrastuksia on joka lähtöön, ja ainoaksi määritelmäksi harrastukselle voisi sanoa, että harrastus on vapaa-ajalle vapaaehtoisesti suunniteltu tekeminen, joka parhaimmillaan tuottaa nautintoa.

Lähiöihin linnoittunut nykyihminen tarvitsee harrastuksia, mutta usein uutta harrastusta miettiessä ja etsiessä ei tule mitään kiinnostavaa mieleen, ja vaihtoehtoja on loputtomiin, joten sitä oikeaa on vaikea löytää. Siksi kannattaa miettiä, mitä haluaa harrastukseltaan.

Sosiaalisuus

Jos haluat harrastukseltasi sosiaalista ulottuvuutta, eli uusia kavereita ja viikoittaista seuraa myös itse tekemisen parissa ja pukuhuoneen ulkopuolella, hyviä vaihtoehtoja ovat esim. roolipelit. Roolipelaamisessa eli larppauksessa voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin, ja itse tekeminenkin on interaktiota muiden ihmisten kanssa. Pelien roolit voivat olla jännä ja erikoinen tapa tutustua muihin ihmisiin, kun voi unohtaa arjen huolet ja olla aito, oma itsensä jonkun mielikuvituksellisen hahmon kautta.

 

Kunto

Jos tunnet olevasi aina hieman väsynyt ja sumupäinen, urheiluharrastus voisi iskeä lihaksiisi paljon tarvittua jännitettä ja avata venShot of a sporty young woman stretching before her workoutttiilisi. Urheilu laittaa koko koneen päälle, ja sitä voi tehdä joko yksin, kaksin tai ryhmässä. Esimerkiksi juoksulenkit voi aloittaa kuka tahansa yksinkin.

Jos urheilupari löytyy jo, hyviä pelejä ovat squash ja sulkapallo – kenttiä löytyy lähes jokaisesta kylästä ja kaupungista. Mikäli samanmielisiä ystäviä ei ole, joukkueurheilussa on paljon eritasoisia ryhmiä aina vasta-alkajista veteraaneihin. Esimerkiksi jalkapallojoukkueita ja sählytiimejä on niin moneen lähtöön, että omanlaisensa löytää varmasti.

Roti

Jos et tunne saavasi mitään aikaan elämässäsi, mutta haluaisit tehdä jotain tärkeää, hyviä vaihtoehtoja ovat vapaaehtoisjärjestöt ja poliittiset järjestöt. Poliittisten puolueiden järjestöissä pääsee tutustumaan fiksuihin ja motivoituneisiin ihmisiin, jotka toimivat intohimoisesti sen asian edestä, johon he uskovat. Asiallinen harrastus voi antaa kipinän myös oman elämänsä chesssetjärjestykseen laittamiseen, ja parhaillaan siitä voi saada jopa uran tai ainakin töitä.


Äly

Jos kaipaat älyllistä haastetta, voit toki liittyä
MENSA:an, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Shakkikerhot kokoontuvat monissa kaupungeissa, ja yliopistoilla on erilaisia seuroja, joissa älyllisestä lahjakkuudesta ei ole haittaa. Esimerkiksi väittelykerhot ovat mainio tapa haastaa ja peilata omaa ajattelua muiden ihmisten kanssa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

pinstagram